Happ. Så Noëlle grinade redan innan vi satte oss i bilen. Hon grät när hon satte sig i stolen och vred benen över kanten som för att glida av stolen. Tandläkaren kom in och sade att vi måste gå till en specialisttandläkare som söver. Really!? Hon sa ”I don’t work on moving targets”, och att om något skulle gå fel så skulle hon vara ansvarig. Stämningsglada USA! Woohoo.
Jag ba’: ”Men det var ju det vi skulle ha lustgasen till? För att hon ska slappna av?” Nej, tydligen skulle hon inte ens andas in lustgasen om hon grät. Suck.

Så vi blev hemskickade. Jag ringde till den dyra barntandläkaren här i Clermont, så nu ska vi dit 2:a mars och betala 1 600 kr för en ny-patient-undersökning med fyra röntgenbilder. Sen tar vi det därifrån. Receptionisten sade att folk ofta blir remitterade dit för att de ”behöver” sövning, men att de grejar det utan sövning för att hela stället är riktat mot barn och det är en trevlig atmosfär.
Jag undrade hur mycket det skulle kosta att söva, om det behövs, och det skulle jag få veta senare. Jag sa att jag ville veta nu, vad det kostar. Hon försvann, hämtade något papper och började läsa olika belopp som jag skulle betala i förväg till dem, i förväg till sövningsföretaget, osv. Till slut kom hon fram till att det skulle bli runt $2 600 (22 000 kr) . Det kommer uppenbarligen inte att hända.

Jag har bokat ny-patient-besöket, så får vi hoppas att de vill göra det…suck.