Noëlles sexårskalas!

Jag har bloggat lite bakom lås på sistone, och funderar på att låsa bloggen och bara blogga för mig själv. Min enda oro är att jag inte kommer att blogga lika mycket som jag vill när jag inte har några läsare, men å andra sidan verkar bloggar på utdöende. Eller statistiken visar ju på läsare, men det är typ samma 2-3 som kommenterar, och det är klart att kommentarer är lite drivande, men just nu är ju inte skillnaden mellan att ha bloggen öppen och stängd sådär jättestor. Då kan jag lika gärna mejla bilder och sånt till min mamma.

Den som vill fortsätta läsa om oss kanske kan följa mig på Facebook eller nåt. Jag vet inte riktigt? Ska blogga lite mer bakom lås så får jag se hur det känns, men här kommer iallafall bilder från Noëlles kalas idag 🙂

Fixade så att man kan följa mig på Facebook, alltså inte lägga till mig som vän, utan följa.

Kalaset blev så himla lyckat! Jag struntade i att baka och hålla på som jag brukar. Noëlle ville ha glassbar med alla toppings, så vi fixade ett dussin toppings, olika kola/choklad-såser, vispgrädde, hallon, jordgubb och ananas. Sen köpte jag cupcakes och kakor och det blev så himla bra! Ingen stress alls. Ska definitivt sänka ribban lite på den fronten.

Barnen började trilla in vid 15-tiden, de fick leka lite fritt, kika på barnens rum och sådär. Runt 15.20 satte vi igång med lite lekar.

160403a
Vi lekte hunden och benet. Nicolas kände sig som värsta stora killen! Det var så sött, för när det blev hans tur kurade han ihop sig i mitten, vi gömde benet sade ”Doggie, doggie, where’s your bone?” Han kikade och kisade på barnen från vänster till höger som om han verkligen försökte läsa av dem. Vi alla dog av skratt! 😀 Sen att han inte alls förstod att han skulle krypa fram och skälla på någon, det är en annan femma, haha.

160403b
Min spelevink.

160403c
Under ballongleken blev det till slut bara Trent och Noëlle kvar. Noëlle vann till slut =)

160403d
Trents mamma undersöker vad han valt för toppings på sin glass =)

160403e
Alla barnen utom Nicolas och Eddie.

160403f
Noëlle och Trent tryckte ner sig i Tripp-Trapp-stolarna bara för att få vara med varandra <3

160403g
En av grannungarna 🙂 Noëlle sitter i bakgrunden och tjattrar med Trent.

160403i
Vi satte på lite ”Silentó – Watch Me (Whip/Nae Nae)”, har ni inte den i Sverige? Här kan alla barnen dansen, så roligt!

160403k
Paketöppning! Noëlle fick så många fina saker =)

160403l
Bland annat Play-Doh!

160403n
Alla stora barnen.

160403o
Sen körde vi skattjakt! Jag hade gömt ”guldklimpar” i trädgården som de fick leta efter.

160403p
Sen gällde det att rada upp dem i ordning, vilket de klurade ut. När de sen vände på dem stod det ett meddelande. ”Look in the mailbox.”

160403q
I brevlådan hittade de en karta, ett annat papper som skulle bli lösenordet till någon kassaapparat och en penna.

160403r
De försöker tyda kartan och tyckte att min pool med de två fontänerna såg ut som en spis och rusade in i köket, hahaha! Förklarade att det var poolen, då hittade de rätt.

160403s
På staketet satt ett korsord och när man löste det fick man fram ordet ”trash can”.

160403t
Barnen rusade dit och hittade några frågor som de svarade på och fick fram en 4-sifrig kombination till kassaskåpet som stod nedanför. Däri låg ännu en karta, med en synål som pekade dem mot ballongerna som satt på brevlådan. Där använde de nålen för att göra hål på ballongerna och hittade ännu en ledtråd i en av ballongerna (hann inte få några bilder!) Där stod det ”Want to go fish?” och så var det ett bild på pianotangenter.

160403u
Barnen rusade in och började spela på pianot alla 9 samtidigt, haha. Jag sa att de kanske skulle leta efter nåt och de hittade fiskespöt.

160403v
Sen fick fiska och de tyckte att det var omåttligt kul med ”mannen i havet”. Ingen fick till att det var Noëlle’s pappa, men alla skulle försöka tjuvika på sidan, haha. Fiskedammen var jättepoppis! 

160403x
Några av barnen med lite självdistans fick fiska upp skräp från havetsbotten, men de fick såklart en chans till.

160403y
De fick efter att ha fiskat tre gånger varsin godispåse, varsin blinkande ring och en sån där kul slajmhand.

Kalaset blev som sagt jättelyckat! Dock hade jag bjudit in hela Noëlles klass, 17 stycken henne exkluderad och jag bad dem SMS:a mig om de INTE kunde komma. Endast EN mamma messade mig. Trent, Charlie och Emmylou visste jag skulle komma, för jag har kontakt med deras föräldrar, men det var alltså 13 pers som inte brydde sig om att höra av sig. Jäkligt lågt tycker jag. Även om man inte har tid, råd eller vad det nu är tar det 10 sekunder att slänga iväg ett SMS.
Som tur var så hade jag ju bestämt mig för att planera att det skulle komma 20 ungar, och om det inte gjorde det så gjorde det inget. Så det blev helt perfekt antal! =)