I en skola utan pengar

Jag har ju pratat lite om hur underfinansierad skolan är i det här landet, och det är så sorgligt. Nu närmar vi oss skolavslutning, en månad kvar, och de räknar ner med ABC och försöker göra lite kul saker för barnen, men pengarna finns inte där. Varje månad får vi en lista hem med önskemål, saker som behövs till pyssel och annat i skolan.
Som tur är har jag en massa pärlor hemma, men resten ska jag och barnen åka iväg och handla lite av nu. Det är ju inga dyra saker…

Dessutom är det läraruppskattningsvecka den här veckan. Har ni det i Sverige också? Hela veckan har PTO (alltså föräldrar-och-lärarföreningen) ordnat grejer åt lärarna. I går fick några av oss jobba utsläppet och se till att barnen kom på bussarna, så att lärarna skulle slippa och istället bli bjudna på en lärarlunch. En morgon fixar vi frukost och ett par av dagarna har de fått en hembakt kaka eller en chokladbit i sitt skåp på morgonen. Bara för att visa uppskattning.

Ska ställa mig och baka lite kolakakor till Noëlles fröken och ge henne det samman med ett presentkort. Pratade förresten om det med Noëlle igår, på väg till skolan. Jag berättade att hon skulle visa Mrs. Hunt lite extra uppskattning den här veckan, ge henne en kram och tacka henne för att hon är världens bästa lärare och sådär. ”Jag tycker att mrs Hunt har en så mjuk och skön mage”, utbrister hon. ”Ja, fast det kanske du inte ska säga…” Hahahaha.

160505a
Får hem ett månadsbrev med önskelista, och även en kalender den här månaden.

160505b
Önskelistan.

160505c
Tur att jag har så många att skicka med 😀 Har namnmärkt alla.