Skolavslutning

Den 9:e var det skolavslutning. Jag saknar verkligen den tiden i Sverige och önskar att mina barn kunde få uppleva det nån gång. Här är det ingen stor grej.

Kvällen innan avslutningen tömde jag Noëlles väska, och där i låg en sån där T-shirt som hon pratat om! De kör med positiv förstärkning på vår skola, och man kan tycka vad man vill om det, men vi har verkligen få incidenter på skolan jämfört med stadens och statens snitt, så det verkar fungera bra.

De har ett system där man tjänar ”Bear bucks”, alltså Björnslantar. Om de blir påkomna med att göra något fint, kanske stanna och hjälpa någon som trillat, eller hjälpa till att städa upp när alla andra barnen går och sätter sig i sina bänkar, eller något annat utöver det förväntade, då förtjänar de en sådan Björnpeng. Ett litet papper bara. De kan inte göra det och sen springa till fröken och berätta och säga att de vill ha en. Anyways, fem sådana pengar blir till en Bear Paw, en Björntass alltså, som de får färglägga som sedan laminera och sätts upp på vägen i kafeterian.

Jag minns att det bara var fem barn i hela skolan förra året som fick en sådan tröja, vet inte i år, men Noëlle fick en! 🙂 Min fina tjej!

Ursäkta håret…hade lite bråttom och borstade det lite snabbt, haha. Vet inte vad jag ska göra med det ändå, det är så tunt, så tunt att det bara flyger. Men det har vuxit igen, sen hon kapade av det i höstas 🙂

Nu räknar vi ner till Sverige. 21 dagar!!

160610b