Trondheim och Nidarosdomen

Vi åkte vidare till Trondheim! Vykortsfint med husen på styltor längs Nidälven. Vi klättrade ända upp till Kristianstens fort och ner igen. Ingen dålig promenad, men barnen var fantastiska!

Jag har allting minutiöst planerat, så 30 minuter trafikstopp på vägen ut betydde att vi bara skulle kunna stanna för middag en halvtimme, men det var inte hela världen. Vi skulle också anlända till campingen kl. 21.00 och den stängde 22.00, så det fanns lite spelrum.

När vi åkte från Trondheim mot Trollstigen hade jag tänkt stanna i Sunndalsøra för att äta middag. Det var 2,5 timme från Trondheim dit, och eftersom vi vandrat så mycket i Trondheim visste jag att barnen skulle sova gott på vägen dit. Vi var ungefär en halvtimme från Sunndalsøra, och klockan var 18.18 när vi kom till en avstängning på vägen!!! 18.00 stängde de vägen, till 06.00 på morgonen, för broreparationer. Vi missade det med 18 minuter! Det finns inte så jättemånga vägar härute i vildmarken, så det var bara att vända tillbaka en ganska lång väg. Vi förlorade ungefär 1,5 timme 🙁
Vi fick skippa middag och köra raka vägen till campingen där vi bokat. Barnen fick äta bananer och kanelbullar till middag (tur att vi har mycket proviant med oss!) Hahaha! Nu blir mormor imponerad 😉 Vi kom fram till campingen tio minuter innan den stängde. Jag klev in i receptionen och hörde ett ”Stephanie!?” Jajamen, det är jag! ”Det var tur att jag inte hade tappat hoppet än”, sade gubben. Utanför satt det ett par i en bil och väntade på vår stuga, ifall vi inte skulle ha dykt upp. ”Finns här något ätbart?” undrade jag. Han gjorde i ordning en liten pizza åt oss som barnen åt med god aptit. Nu ligger hela stugan och sover förutom jag, som också ska krypa ner. Imorgon ska vi uppför Trollstigen och sen vidare till Geirangerfjorden.

Vi har kört genom fantastiska landskap idag, men tyvärr har jag kört nästan hela dagen då Greg sovit dåligt, så det blev inte många bilder att visa upp. Men helt fantastiskt har det varit =)

160803l
Fina stylthus vid Nidälven.

160803m
Högt uppe på höjden låg fina Kristianstens fort!

160803o
Nicolas blev väldigt förtjust i kanonerna!

160803n
Fin flagga och kanoner.

160803p
Samma backe som vi gick uppför. Riktigt brant. Greg drar Nicolas bakom sig så att han inte ska råka tappa taget.

160803q
Värsta coola hissen! Man sätter foten i en sak som ser ut som en sån där man mäter fötterna med i skoaffären. Sen ska den skjuta en hela vägen upp för backen. Cool idé, men vi såg inte en enda som lyckades, haha.

160803r
Nidarosdomen! Så mäktig!! 230 år tog den att bygga och de började bygga 1070. Crazy!

160803s
Vem skulle inte vilja vänta på bussen här, liksom? =)