Nicolas treårskalas!

Vid tre får man sitt första ”riktiga” kalas här i huset 😉 Pokémon är himla poppis just nu så det tyckte barnen vi skulle ha som tema.
Problemet var att det var helt länsat på Party City, inte en pryl kvar förutom två uppsättningar muggar och tallrikar. Tur det iallafall!
Så jag fick skriva ut egna dekorationer och baka olika grejer.
Blev nöjd med tårtan, till slut. Tog fem försök att kavla ut det där blå lagret, men det gick till slut 😛 Skrek lite på mamma också, som försökte vara snäll och hjälpa till att städa undan och frågade var saker skulle vara, förlåt!! 😛
Vi lekte lekar och hade skattjakt, såklart. Barnen älskar när jag ordnar skattjakt 😀 De får olika uppgifter, som blir till 4-siffriga koder de kan knappa in i små kassaskrin för att hitta nästa ledtråd, osv.
Pokémon-tårta!
Pokébollar som cakepops.
Charmander som macaroons
En till bild, lol.
Pikachu-kakor.
Bordet med allt utom bullar.
Massa glada barn! =)
Födelsedagsbarnet Nicolas som såklart måste peta på tårtan 🙂
Trevor och Milo.
Tempe.
Teagan.
Eddie.
Fiskedamm.
Lika bra att jag skriver ner vad jag hade i tårtan, för jag försökte leta bland gamla inlägg men hade inte recept på fondanten och sådär. Jag gjorde min vanliga tårtbotten och hade hallonmousse och vit-choklad-ganache inuti. Blev helt okej! Smörkräm för att släta till tårtan och sen marshmallowfondant utanpå! =)
Den här bloggen har massa goda förslag.
Hallonmousse
200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
2 tsk gelatinblad
2 dl grädde
1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
150 gram vit choklad
2 dl grädde
1. Värm grädde tills precis innan den kokar. Den får inte koka.
2. Häll grädden över chokladen och låt det stå tills det smälter. Rör runt till en jämn smet.
3. Ställ i kylen över natten och vispa med elvisp dagen efter till önskad konsistens.
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
ca 0,5 dl kokhett vatten
1 msk vaniljsocker
2. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa.
3. Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens.
4. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan.
5. Vispas i ca 10 minuter totalt.