Idag kom vi hem från kryssningen! Vi hade sååå trevligt att det blir tradition det här! =)

Dag 1. Vi kom till Port Canaveral ganska tidigt och var ombord strax efter lunch. Vi letade oss upp till buffén och åt lite lunch innan vi fick tillgång till våra rum. Vi hade bokat tre rum bredvid varandra, varav två var sammankopplade, så Jason, Wendy och Eddie sov i eget rum, sen hade jag, Greg och Nicolas ett rum och de stora barnen hade rummet i mitten, i anslutning till oss.
Funkade hur bra som helst!

Det var en avslappnad dag. Vi utforskade fartyget lite, barnen kollade in barnklubben och vi stod på däck och såg fartyget åka iväg. Vi åkte även förbi Oasis of the Seas, den där största som vi åkte med sväronen förra året 🙂

Dag 2. När vi vaknade var vi i Freeport, Bahamas. Vi åt frukost i fina restaurangen, vilket tog evigheter, och sen gick vi av båten. Det fanns inte så mycket att se där och vi beslutade redan innan att vi inte skulle ge oss på några vidare äventyr med fem småbarn, så vi gick runt lite, barnen köpte varsin skattkista som souvenir, vi köpte vår traditionsenliga julgransdekoration och sen klev vi på båten igen. Barnen ville till barnklubben! =)

Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med oss själva utan barn! Vi gick och åt lunch och sen spelade vi lite minigolf.

På kvällen var det formell middag, finklätt alltså… Vi hade samma som vi hade på bröllopet. Barnen var så söta, och alla 14-17-åringar ooohade ihjäl sig över Eddie, Milo och Nicolas, haha. Slips, fluga, hängslen…hela grejen. Barnen åt lax och provade sniglar. Jag åt världens godaste tiramisu…så god. Jag typ dör. Jag måste åka samma båt igen för att få äta den. Typ så.
Efter middagen ville barnen tillbaka till barnklubben där de hade prins-och prinsessparty. På kvällen hamnade vi i pianobaren och sen gick vi på standup-komedi. Sjukt roligt.

Dag 3. Efter att det tog så lång tid med frukost igår bestämde vi oss för att testa buffén, vilket var ännu värre, haha. Barnen bar sina fina kronor från kvällen innan. Sen gick vi iland i Nassau och gick runt lite. Tydliga spår av att orkan Matthew dragit igenom… Flickorna fick ett par flätor innan vi gick ombord igen. Nicolas tyckte att han var färdig med barnklubben och ville att vi skulle vara där med honom, vilket inte fungerar, så han fick hänga med oss istället =)

Dag 4. En lugn dag på sjön. Vi började med en karaktärsfrukost med Dr Seuss. Inget jag har vuxit upp med, men här vet alla vad det är… En av böckerna heter ”Green eggs and ham”, och det var även vad Milo, Noëlle och Lexi beställde till frukost. Bläh, haha. Efter det ville de prova vattenrutschkanan, trots att det bara var 21-22 grader och ganska blåsigt. Det tyckte tjejerna var jätteroligt! Milo ville hellre vara i barnklubben och smågrabbarna var med oss =)

Efter middagen ville alla barn, inklusive Nicolas tillbaka till barnklubben. Vi gick ner till pianobaren…vi satt där en stund och funderade på att låta barnen stanna lite längre så att vi alla kunde se stand-up-komikern tillsammans. Då fick vi ett samtal från barnklubben, och jag undrade om det var Eddie eller Nicolas? Det var Lexi som kände sig sjösjuk, stackarn. Greg och Jay gick och hämtade alla barnen och tog dem till rummen och lät mig och Wendy gå och se komikern….efter att vi suttit i pianobaren i 2,5 timme. För seriöst alltså, hur jäkla härligt!? En härlig snubbe (Martin) i mitten som spelar piano, ett 20-tal människor som sitter runt honom och sjunger…ah men det kan ju inte bli bättre.
Förutom om det varit på svenska, förstås, och jag kunde alla sångtexter, haha. Finns det sånt i Sverige? Pianobarer?

Det finns tydligen en ”dueling piano bar” i Orlando. Måste testas.

Dag 5. Stackars Lexi var sjösjuk halva natten, och även vid frukost och på vägen hem i bilen. Men efter en middagslur mådde hon bra igen, och de kom på thanksgiving middag hos oss, som vi catered från en restaurang. Perfekt avslutning på alltihop.

Blir svårt att återgå till sex timmars sömn nu när vi blivit bortskämda med två timmar familjetupplur och sen 7-8 timmar på det, haha.

161120a
När vi väntade på att kliva på båten.

161120b
Väl ombord gick vi och åt lunch.

161121a
Första stoppet – Freeport, Bahamas.

161121b
Hela gänget.

161121c
Barnen köpte varsin skattkista full med snäckor.

161121d
Tillbaka på båten spelade vi lite minigolf.

161121e
Bästisarna <3

161121f
De här två har också nåt speciellt!

161121g
Här tillbringade vi kvällarna med vår ”Piano man” Martin.

161122a
Ni kan ju gissa hur många gånger vi räknade 1, 2, 3, 4, 5 under den här resan 😉 Hela gänget i Nassau.

161122b
Flätor är ju ett måste när man är i Västindien!

161122c
Två små flätor 🙂

161123a
Mina fina <3

161123b
Green eggs and ham…och en macaroon!? Wtf.

161123c
Nicolas valde pannkakor istället 🙂

161123d
Thing 1 och Thing 2.

161123e
Sötfior.

161123f
Alla tre med Cat in a hat och nån annan jag inte har en aning om vem det är.

161123g
Noëlle testar vattenrutschkanan som går från 10:e till 14:e våningen 🙂

161123h
Superkul! =)