Vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Vissa kommer att tycka att jag är knäpp, och det är okej 😉
Har byggt ett litet system för att vi alla ska hjälpas åt att hålla rent här hemma. Jag är inte superwoman, som min mamma var, som städade efter oss alla… <3 Mina barn stökar till fortare än jag har lust/ork att städa och de är nu alla gamla nog att hjälpa till lite hemma.

De får varsitt dagschema med måsten.
På morgonen ska de klä på sig, borsta tänderna, bädda sängen och äta frukost. Inga allvarliga grejer.
På kvällen ska deras skor och kläder plockas undan, de ska läsa sina 20 minuter, göra eventuella läxor, se till att rummen är städade och lägga sig i tid.

Dessa ger 2 mynt totalt, per dag. 14 på en vecka. (Omvandlat blir det 3,50 dollar, typ 30 kr.)
Debatterar om det är orättvist att bassumman är densamma oavsett ålder, men inser att Noëlle med lätthet kan göra fler av de erbjudna jobben än exempelvis Nicolas. Bassumman täcker lördagsgodis, typ.

Varje dag/när jag känner för det sätter jag upp betaljobb. Det kan vara allt från att skopa kattbajs (den slåss de om, så vi har fått köra varannan dag), dammsuga ur soffan (gjorde Nicolas och Milo tillsammans i förrgår), fylla/tömma diskmaskinen, städa ur bilen, osv. Alla har olika värden, och det kommer väl att justeras med tiden när jag ser vilka som inte blir gjorda och vilka de bråkar om att göra, haha.

För sina mynt kan de sen antingen casha in pengar – 25 cent per mynt, eller köpa ”tjänster” eller ”fördelar” eller vad man ska kalla dem (perks). Än så länge har vi saker som att de får äga fjärrkontrollen i 3 timmar, köpa lördagsgodis, vara upp en timme extra, bestämma vad det blir till middag, hjälpa till att laga middag, bjuda familjen på Yummi’s (glasställe – för den givmilde, haha), ha övernattning med vänner. Vi kommer säkert på fler och justerar priserna, men jag var tvungen att börja med något.

Behöver inga negativa kommentarer. Jag vill testa det här och jag gillar positiv förstärkning och det här hjälper barnen att tänka ekonomiskt också. Så det så. Det kanske inte kommer att fungera, men det är värt ett försök.

180402a
Väggen.

180402b
Brädor målade med svart te, sen vinäger+stålull för att åldra träet. Skruvade sedan fast klämmor. ”WORK FOR HIRE” är utskuren i vinyl av min kompis.

180402c
Den här skylten handmålade jag och satte dit klämmor.

180402d
Mynt från ett spel. Metallmynt. Så glad att jag inte valde plastmynt som jag först tittade på. Dessa är grymma!

180402e
Flera av uppgiftskorten.

180402f
Här är belöningarna.

180402g
Prislistan.

180402h
Här förvarar jag mynten och de dagliga listorna.