Igår körde min snälla mamma ner oss till Stockholm för mer äventyr i Frankrike! Jag är så himla tacksam till alla inblandade för att mina barn får uppleva världen. Allt från mormor och morfar (min bonuspappa) som tar emot oss om somrarna, till maken som håller ställningarna hemma och inte blir sur att jag tar barnen i flera veckor, till min farmor som lånat ut sitt hus i sommar och sen bjudit oss till Club Med i Provence.
Det finns så mycket att se och upptäcka i världen och jag hoppas att de vill prova vingarna när de blir större, flytta ut i världen, prova nytt, uppleva!

Planet till Nice var försenat, vi skulle flyga 15.45, men kom inte iväg förrän 17.00, landade runt 20.00, sen ska man hämta väskor, baxa på dem på en buss för att åka till den andra terminalen, baxa av allt igen, hitta biluthyrningen som inte alls har varken kontor eller skyltar, få en bil, stanna till vid affären för att försöka hitta ett nytt cyklop till Nicolas, vara så kissnödig som att man håller på att dö och glömmer hälften av det man ska köpa och toaletten på affären är givetvis ur funktion och sen kör man tre varv runt kvarteren kring hotellet i Nice men hittar ingen parkering utan får parkera i något parkeringsgarage någonstans…Typ 22.30 kom vi fram till hotellet. Det fanns inte en chans att jag skulle släpa med mig några resväskor upp till hotellet för en natt, så vi tog tandborstar och min ryggsäck med dator så att jag kunde jobba 😉

På morgonen hittade vi une boulangerie nära hotellet där vi köpte pain au chocolat (chokladcroissanter typ), sen hittade vi juice och persikor i en liten affär bredvid. Det får en att tänka på olika liv och olika bekvämligheter.
När Nicolas slarvade bort sitt cyklop häromdagen svor jag över att det inte finns Amazon i Sverige. Hade vi varit hemma hade jag beställt på Amazon före 12.00, så hade det levererats före 21.00 samma kväll. Det här jäkla PostNord ni har i Sverige är för övrigt ett skämt, men skit i det.
Sen kommer man till Frankrike, och även Sverige till viss del, med alla små närbutiker, och det är så ofantligt skönt att gå in och handla i en liten sån butik. När jag ska till Walmart vet jag att det är en affär på 1,5 timme, hemifrån. Typ. Tänker att jag kanske skulle sakna variationen, men när jag gick runt i närbutiken i Nice tittade jag på hyllorna, och de har ju ett jäkla bra utbud… I och med att det finns så många fler små butiker behövs inte lika många av varje sort. På Walmart finns det säkert 4 rader av samma majs, plus 4 rader av samma majs med Walmarts eget märke…det behövs så många på hyllan för att det handlar tusentals människor där varje dag. I ett litet närköp räcker det ju att ha en rad med majs, eftersom färre personer handlar. Så det känns som att de kan knöka in lika många olika sorters saker som Walmart faktiskt.

Så ja, jag vet inte vad jag ska tycka…vilken bekvämlighet som betyder mest för mig.

Anyways, vi satte oss på balkongen och åt lite frukost innan vi checkade ut från hotellet. Vi checkade ut 11.00 och kunde inte komma in på Club Med förrän 15.00. Vi spatserade runt lite på stan, åt lunch och kikade i lite affärer innan vi till slut körde våra 40 minuter till Opio, där Club Med ligger.

Vi hittade min farmor och ena kusin. Min farmor skulle enligt egen utsago ha bokat alla rum i samma byggnad längst ner på marken. Först när vi kom fram fanns vi inte på några listor. Eller jo, Noëlle. Noëlle Clarke. Vi andra hette Milo, Nicolas och Stephanie Barbary, lyckades jag till sist klura ut. Mitt namn som jag inte använt på 10 år, haha. Eller ens det, eftersom jag kallat mig Ardesjö typ hela livet. Efter det så hade min kusin ett rum med sin lilla bebis, medan hennes 3- och 5-åring hade ett eget rum någon helt annanstans. Osv. Jag tackade och tog emot det rum vi fått, men vi bor nu på ett helt annat ställe i ”byn” (le village). Oh well, går ingen nöd på oss för det =) Jättemysigt där vi bor, två fina rum som sitter ihop, med dörrar emellan som man kan öppna.

När vi packat upp väskorna gick vi och badade några timmar. Sen gick vi hem och duschade och klädde på oss för att äta middag. Det blev sen middag, klockan var efter 20.00 när vi till slut åt…vi missade fikat som var 16-17, men imorgon vet vi bättre. Restaurangen börjar inte servera mat förrän 19.15…glömmer att vi är i Frankrike, här äter man ju sent…

Jösses, nu är klockan 00.30 och jag måste sätta mig och jobba lite. Att det ska ta så lång tid att blogga lite bilder, haha. Hinner inte korrläsa, sorry om det är en massa fel 😉

180728a
Slog på stort med varsin snordyr Dajmstrut på Arlanda.

180728b
Småjobbigt att släpa runt allt det här på buss och grejer på flygplatsen, svettigt som tusan var det! 

180728d
Bagerier i varje hörn <3

180728e
Frukost med mina hjärtan <3

180728c
Såhär ser min telefon ut när jag är ute själv med barnen och reser. Bilder och skärmdumpar om vartannat, så att vi hittar tillbaka dit vi parkerat, osv. Lite småpanik när Comviq bestämde sig för att jag visst inte skulle ha internet på väg från flygplatsen till hotellet. Whew. Men vi lyckades!

180728f

Barnen hade siktat in sig på McDonalds till lunch, men precis bakom McDonalds låg en sån där Brioche Dorée. För 4 Euro, typ lika mycket som en Happy Meal, fick de varsin god Brioche med tomat och mozarella, en god dryck som de gillar med bra flaska att ta med sen, en pain au chocolat och ett kinderägg. Asså!? Så mycket bättre =)

180728g
När vi kom fram och hittade kusin Olivia med sina tre barn =)

180728h
Vi hoppade i poolen så snabbt vi kunde, för fy sjutton vad varmt det var idag.

180728i
De började direkt att leka med varandra, hoppa i vattnet och sådär. Superkul!


Lilla Hugo skulle hoppa och och om igen med Nicolas <3 De försökte räkna tillsammans.

180728k
Un, deux, trois!

180728m
Liten paus på rummet, sen middagskläder och middagsdags. Barnen utforskade fontänen.

180728n
Grabbarna grus! Killarna fann varandra direkt och började leka med GoGos.

180728o
Min farmor med sitt äldsta och yngsta barnbarnsbarn. Vi började och slutade med en flicka, och däremellan fem pojkar.

180728p
Alla är väldigt tagna av lilla Lila.

180728q
Noëlle skulle kunna sitta såhär hela dagen 🙂

180728r
Vackert! Det blir tydligen så varmt och fuktigt att det bildas stora dimmoln.

180728s
En av poolerna, den som vi hängde i.

180728l
Här sitter jag nu. Barnen sover så sött och jag ska sätta mig och jobba 🙂 Kl. 09.00 ska vi som sover lite längre träffas för frukost. Bara min familj och min faster och hennes man. De andra är visst uppe tidigare…stackare. Haha.