Hann visst inte blogga så mycket i helgen! När vi hade börjat åka mot Arlanda i lördags fick jag för mig att jag skulle checka in på telefonen. Det stod något konstigt om att delar av min resa hade ändrats, men jag tänkte att det kanske stod från då i somras när de flyttade våra Paris-flyg två dagar. Kikade vidare och det stod att vårt flyg var inställt. Vafan!? Sånt händer ju bara andra.

Googlar lite och ser att så är det visst. Ringer, hamnar i kö som ska vara 55 min lång, bryts efter 40 min i en liten tunnel på 130 meter. Satt i telefon i två timmar utan framgång, fortsatte till Arlanda och tänkte att där inne måste ju någon kunna hjälpa oss. Nope. För det fanns inga fler flyg med Norwegian på en vecka, så då ska man prata med någon speciell hotline för att de ska kunna boka med andra flyg. Så vi åkte iväg och åt, jag fortsatte i telefon, fick till slut efter 3,5 timmar tag på någon. Nästa dag skulle vi kunna få åka…och mellanlanda i London. Där skulle vi ha tre timmar på oss, och behövde byta från Heathrow till Gatwick. Inte optimalt med tre små barn, deras tre små rullväskor, fyra stora 20-kilosresväskor, min 100-kilosryggsäck och min handväska.
Men men, det fick ju bara fungera, tänkte jag, och började peppa barnen för en busstur genom London. När jag väntade för 54:e gången på att han skulle fixa något kom han tillbaka med bättre nyheter – vi skulle kunna åka via Amsterdam och slippa byta flygplats. Whew! Efter över 5 timmar i telefon.

Fixade hotell (just det, måste kräva Norwegian på det!) vid Arlanda, mamma lämnade av oss där och vi sa hejdå, sen tog vi Arlandaexpressen in till stan. Vi hade ju inget att göra resten av eftermiddagen. Jag hade fått för mig att Arlanda-expressen kostade typ 700 kr per person, och säkert 200 kr för barnen, men för 320 kr kom vi fram och tillbaka till stan. Hur smidigt som helst. De hade en 6-timmarsbiljett, och det räckte för oss.

Jag skrev lite på Facebook, och då visade det sig att Gun och hennes dotter Hanna var i stan. De bodde ju i Kanada när vi bodde där, så hon hälsade på när Noëlle bara var nån dag gammal och sen har vi hållit kontakten. Vi sågs i Florida, men det är nog fyra år sen. Vi promenerade genom stan och mötte upp med dem vid Observatorielunden. Barnen lekte lite och vi snackade. Supertrevligt!

Efter att vi sagt hejdå knatade vi tillbaka till Kungshallen och åt middag där. Länge sen, mums! Så mycket mat de lägger på tallrikarna – hade glömt =) Många minnen från Hötorget och där runtomkring. Tillbringade mina dagar och nätter där när jag var tonåring och i yngre 20-åren, hehe.

Sen promenerade vi genom stan bort till Gamla Stan och tog en glass, vidare ner för lite utsikt över stadshuset och sen över centralbron tillbaka till stationen. Mysig eftermiddag. Jag älskar att alltid göra det bästa av situationen, och lära barnen att det inte hjälper att gnälla och klaga och oroa sig – saker löser sig alltid, och om man gör det något positivt istället mår man mycket bättre. Vi fick en underbar eftermiddag i Stockholm, och jag kunde gå där och fantisera om framtida somrar, höstar och jular. Det kommer att bli några turer till Stockholm sen. NK:s julskyltning får bli tradition, helt klart. Gärna julmarknad i Gamla Stan också.

Nästa morgonen ringde klockan 5.30, tur att hotellet började servera frukost 4.30 så att vi fick något i oss. Jag var lite orolig att nåt av barnen skulle bli kräksjuka – det verkar som att det kan bli så ibland när de är trötta. Speciellt Nicolas har det hänt två gånger den här sommaren, men det gick bra. Vi åt, kämpade iväg med väskorna på en buss till Arlanda. Lustigt hur inga svenskar hjälper till någonstans. I USA hade busschauffören klivit av och hjälpt till, men i Sverige är det var man för sig själv.

Vi kom iväg till Amsterdam. När vi väl hade hämtat väskorna där och sen checkat in dem igen hade vi exakt 3 timmar till nästa flyg. Aningen optimistiskt hittade vi något snabbtåg in till stan och drog iväg. Man ska ju egentligen vara tillbaka 2 timmar innan när det är flyg till USA, så det blev ingen lång tur, men vi hann se lite av Amsterdam under tågresan, de traditionella husen och sådär, och åt någon slags croissantliknande ruta med ost i. Spännande helt klart! Älskar att klura ut nya städer, deras tåg och bussar och sånt. Så spännande! 😀

Vi fick flyga med Delta till Orlando – helt kanon! Sån jäkla service! 😀 Barnen var helt fantastiska hela resan, det märks att de har flygvana. 21.30 igår kväll, nästan 22 timmar efter att vi lämnat hotellet på Arlanda, kom vi hem till huset. I morse vaknade vi av oss själva vid 7-tiden och barnen gick till skolan 🙂

Här kommer lite kassa telefonbilder:

180813i
Vårt hotellrum! En våningsäng som fälldes ner.

180813s
Arlandaexpressen, 190 km/h, woohoo!

180813j
Småläskigt att promenera på Drottninggatan…

180813l
Kul grej i Observatorielunden. Spyvarning på den, dock, haha.

180813k
Kul!

180813r
Kungshallen – ett måste!

180813q
Alltså, sjukt stor tallrik, men precis som jag minns!

180813n
Promenad över till Gamla Stan. Gillar solstrålarna över Stadshuset.

180813p
Ett måste att se på när de gör våfflorna 🙂

180813o
Glass i gamla stan.

180813x
Gick lite närmare…

180813z
Frukost 5.30 på morgonen.

180813t
5.45 var vi redo att åka till Arlanda. Inte kul att släpa själv på all denna packning…plus att min ryggsäck väger 500 kg med laptop, kamera och två stora objektiv, bland annat. Kill me.

180813w
På Schiphol i Amsterdam.

180813v
Hittade något intressant att prova till lunch, minns inte vad de hette. På tåget in till stan.

180813y
Fin centralstation.

180813u
I bakgrunden kan man se de fina typiska byggnaderna. Väldigt fint! Vi hann inte så jättemycket, men fick se lite =)

180813za
Noëlle lyckades få en ledig stol, trots att planet var knökfullt, så Milo och hon fick sitta bredvid varandra, och hon fick äntligen ett fönster!

180813zb
Jag och Nicolas fick tre säten för oss själva, woohoo.

180813zf
De är så sjukt duktiga på planet, helt otroligt.

180813ze
Snart sov de sött alla tre…det blev inte så många timmar sömn och vi var uppe tidigt.

180813zc
Såhär somnade han, sötisen.

180813zd
Sista timmen bjöds det på Magnum-glass.