Alltså Nicolas…han är ett kapitel för sig.

Barnen har länge vetat att bebisar kommer ut genom snippan. Noëlle kom ju in bara ögonblick efter att Nicolas hade fötts och jag har alltid fört en öppen dialog med dem, så de tycker inte att det är något konstigt. Vi har skojat jag och Greg, och undrat när följdfrågan skulle komma – hur bebisen kommer in i magen.

Den kom för ett par dagar sedan – av Nicolas. Inte den jag hade väntat mig. Helt ur tomma luften ba’: ”Men mamma, hur kommer bebisen IN i magen?” Greg ville nog dö lite och var väldigt glad att frågan kom till mig, och på svenska. Hehe.

Jag förklarade att pappor har spermier och mammor har ägg och tillsammans blir det en bebis, och så tittade vi på ett par filmer på YouTube om hur spermierna tränger in i ägget och så blir det en bebis och hur den växer och sådär. Intressant och helt avdramatiserat och så släppte han det.

Tills idag. Vi satt i bilen och han hade precis pratat om sitt tamagotchiliknande spel på iPaden där han kläcker drakar och sådär, när han kläcker ur sig:

”Men mamma, vad händer om det tar slut på maskar?”, undrade Nicolas.
”Maskar?”, undrade jag, som trodde att han pratade om spelet fortfarande.
”Ja, maskarna till äggen”, sa Nicolas.
”Va?”, undrade jag igen, som inte alls hängde med.
”Ja, du vet för att göra bebisarna. Och vad händer om det tar slut på ägg?”

Haha, jag dog lite. ”Maskarna.” Så roligt.

(Förstår att alla har olika syn på barnuppfostran, men jag väljer att vara öppen med sånt här med mina barn. Jag vill att de ska kunna komma till mig med frågor, jag vill föra en öppen dialog.)