I torsdags plockade jag ur Milo ur skolan. Han var ledsen på kvällarna och ibland ville han inte gå till skolan på morgonen. Han stressade upp sig över att inte kunna logga in på datorn för att ta sina prov, att inte förstå något och inte få fråga, osv. Om det inte vore för att vi skulle flytta hade vi kanske försökt med en annan, lite mildare lärare, men nu ska vi ju flytta ändå, så jag skrev ut honom från skolan och signade upp honom på FLVS, Florida Virtual School. Helt fantastiskt faktiskt. Vi har bara fått en bildlärare tillskriven oss ännu, och vi har gjort en bildlektion med tillhörande inlämning och han tyckte att det var jättekul. Nicolas är också överlycklig att ha Milo hemma igen, såklart!

På kvällen hade barnen gymnastik, och då fick vi veta att de hade gjort om tävlingslagen igen, så då kände jag att varför stannar vi här? Huvudanledningen var ju för att vi hade åtagit oss att gå klart gymnastiken och tävla i vår… I fredags bokade jag också biljetter för mig och killarna att komma hem en vecka 30 november – 6 december för att kolla huset och sådär. Jag och Greg spånade lite i lördags och jag kollade med mamma om vi på något sätt kunde komma hem allihopa den 30:e, katter och hela rubbet, lämna barnen med mormor i två veckor och återvända bara jag och Greg för att städa, piffa, laga, måla, ta mäklarbilder, sen packa, sälja möbler, städa, fylla container och sådär. Sen flytta hem för gott den 21:a december och låta mäklarna lista huset i januari och sälja det åt oss.

Jag har stressat som sjutton över att behöva sälja ett hus och ha visningar dagarna i ända med tre barn, tre katter, samtidigt som jag arbetar heltid, hemskolar…ni hör ju. Jag grejar inte att hålla huset i toppskick med allt det. Det här skulle underlätta så sjukt mycket. Mamma ställer såklart upp – tvekade aldrig! <3

Nu väntar alltså ett par tokhektiska månader. Vi börjar med Gregs födelsedag den 7:e, den 11:e kommer sväronen till den 16:e. Den 15:e fyller Nicolas år, så någonstans mellan då och Halloween ska jag ha ett kalas med pirattema för honom, sen är jag i full färd med att färdigställa Halloweendräkter (barnen ska gå som Transformers), detta då samtidigt som jag ska försöka städa, packa, arbeta och hemskola och få ut det mesta av våra sista månader i Florida. Asså…vet inte hur, lol. I november ska vi på kryssning i 10 dagar också. Den är planerad sen ett år tillbaka…

Sååååå….!! Jul i Sverige kära läsare!! Första gången på fem år 😀

Nu måste jag stänga ner. Måste göra färdigt Noëlles science fair-project. Alltså, hon är 8 år…men hennes frågeställning (som hon kom på själv) löd: ”Om jag tappar en sak i bilen när vi kör, kommer den att ramla rakt ner eller ramla i baken av bilen.” Kul!! Andra barn har projekt som typ ”vilket vikflygplan flyger längst”, eller ”vilken kritfärg smälter snabbast i solen…”
Hon är min unge den där! 😉 Det blir ju Newton’s första lag: ”En kropp förblir i vila eller i likformig rörelse så länge vektorsumman av alla yttre krafter som verkar på kroppen är noll, eller specialfallet då inga krafter alls verkar på kroppen.” Jag har egentligen alltid gillat att skriva rapporter och sådär…och det här för mig tillbaka till mina år på KTH 😉

Dessa projekt är sjukt mycket över deras nivå i vilket fall. Ska se om jag kan posta när vi är färdiga, och jag tycker synd om de barn som inte får hjälp hemifrån. Vi snackar kontrollerade variabler, beroende och oberoende variabler… Till och med jag fick slå upp vad dessa var.

I eftermiddag drar vi till Downtown Disney och bygger Lego på Lego-affären och äter middag där, jag och barnen. Gregs fotografering blev framflyttad så han hinner inte följa med. Imorgon efter skolan drar vi till Disney’s Hollywood Studios. Noëlle ska åka sin första upp-och-ner-berg-och-dal-bana! 😀 Spännande.

Försöker verkligen mjölka det sista…och eftersom vi precis köpte snordyra Disneypass ska vi tusan i mig gå igenom alla parkerna åtminstone en gång 😉 Och försöka hinna med stranden…asså, näe, jag måste komma igång med vad det nu var jag skulle göra. Har redan glömt. Tjing!