Det börjar gå upp för mig just hur fattiga vi kommer att bli i Sverige. Här tjänar vi egentligen jäkligt bra… Nu kommer jag att betala tre gånger så mycket i skatt som jag gör nu. TRE gånger så mycket. Eller halvera min lön. Och Gregs företag stänger vi ner… Vi kommer alltså att ha en tredjedel av pengarna vi har nu.

Kom ihåg att jag aldrig har varit vuxen i Sverige. Jag lämnade när jag var 22, det mesta jag hade gjort då var att sommarjobba två år på Svensk Kassaservice (bank), och jobba helger och kvällar på Konsum/Coop. Jag hyrde lägenhet och betalade för lägenheten och räkningar. That’s it. Jag har aldrig ägt bil, jag har aldrig ägt hus… Mitt vuxna liv började egentligen i Kanada och sen vidare i USA. Jag har lärt mig två länder ”på nytt”, och Sverige kommer att bli ett tredje. Jag flyttar liksom inte ”hem”, utan jag flyttar till Sverige. Det blir ett nytt äventyr.

Sitter och tittar på bil och undrar vafan bilskatt är? Ska jag alltså betala för bilen, sen betala bilskatt och sen betala en massa skatt på bensin (som gör bensinen tre gånger så dyrt som här)? Jag får ju magsår. Vad har jag gett mig in på? Vi kommer uppenbarligen få gå ner till en bil. Eller kanske cykel…eller bara apostlahästarna, haha.

Hur fan lever egna företagare i Sverige? Inte alls antar jag. 55-60% skatt…det är ju helsjukt. (30% skatt + sociala-/arbetsgivaravgifter på 30%.) Det kommer att bli falukorv på längden, bredden och tvären, det ser jag det. Och nudlar. Kanske lyxar vi till det med nudlar och falukorv på lördagar.

Stressar som sjutton över det här just nu. Kanske får jag ta ett andra jobb…översätta på kvällarna och arbeta på dagarna. Har signat upp mig på en kurs på universitet från januari i E-handel och sånt. Hemsidor, appar, programmering. Känner att det inte är hållbart att arbeta som översättare mot USA eftersom jag knappt får behålla några pengar…

Lite mitt-i-natten-tankar sådär. Borde nog sova =)