Min första och sista 3-lagerstårta, hahaha! Men nu har jag provat iallafall. Tog typ 12 timmar. Förstår inte hur folk kan försörja sig på att göra tårtor. Mina tårtor skulle kosta typ 5 000 kr, annars skulle det inte vara värt mödan.

Började med att barnen fick en penningpung (haha, vilket fult ord) med tre guldpengar i. De fick köpa lite piratutstyrsel. Efteråt satte jag dem ner, och de satt som små tända ljus när jag berättade hur barnen har en pirat i sitt släktträd och hur farfar berättade att vi har en skatt nedgrävd på tomten någonstans osv.
Efter det fick de modigaste själarna gå in för att träffa piraten Wallace the Eye-Gouged. De fick ögonen förtäckta och sen fick en och en gå in till Greg som pratade som en pirat. De fick känna på hans träben, hans krokhand, hans avkapade fingrar och papegoja, och sen fick de veta hur han fick sitt namn…genom att jag stack in deras finger i ett snapsglas med uppblött bröd. Hahaha! Milos reaktion var bäst, så jäkla läskigt/kul/knasigt, osv.

Piraten gav barnen en ledtråd till var skatten var gömd. Barnen rusade ut och började gräva. De hittade skatten med alla stenar och guldpengar, nu hade de tillräckligt för att köpa piñatan, de köpte även smågrejer att stoppa i sina goodiebags. Eftersom de inte hade någon pinne att slå piñatan med fanns det ledtrådar till var de kunde hitta den – träbenet piraten hade. De rusade in i Milos rum där piraten låg och ”sov” och de stal hans ben.

De smashade piñatan, sen åt vi tårta, de dansade och vi lekte lekar. Väldigt lyckat och Nicolas älskade sin fest.

Många kommentarer om att det här är den sista ”Steph-festen” i grannskapet osv 🙁 Det är många ”sista” just nu. Ledsamt såklart, de har ju varit vår familj när inte vår familj varit nära. De har alltid sett till att barnen haft värdiga barnkalas osv. Det betyder INTE att vi har ångrat oss…men det är klart att det är lite jobbigt, och det måste det ju få vara…

Här kommer lite bildregn 😀