Idag drog jag och barnen iväg till en strand som ligger två timmar bort. Det ska tydligen vara ”shark tooth capital of the world”! Hajtänderna har fossiliserats (därför de är svarta/grå/bruna från sedimentet) och kan vara uppemot 65 miljoner år gamla. Så sjukt coolt! Pojkarna tröttnade rätt snabbt, men jag och Noëlle blev lite lätt förtrollade och satt och silade sand i ett par timmar.

Egentligen ska man åka på morgonen, innan folk har plockat rent, och det ska vara ebb, men vi kom dit runt 16.00. Jag gillar eftermiddag och kväll på stranden; solen bränner inte, man får se solnedgången, osv. Vi hittade ändå en hel del.

Ett par veteraner gick förbi, de hade varsin megalodon-tand i ett halsband runt halsen. De hade hittat dem. De var inte jättestora, kanske 5-6 centimeter…googlar man kan man se att en tand från en fullvuxen megalodon är lika stor som en vuxens hand. Sjukt häftigt! För att hitta så stora ska man dock ha en himla tur, och vara ute och dyka på lite djupare vatten.
Vet ni vad en megalodon är förresten? En utdöd haj som kunde bli 18-20 lång. Sånt som mardrömmar är skapade av. Haha!

Ingen sån där Florida-fantastisk solnedgång, men ändå mysigt…och det där ljudet när flodvågorna kommer in och sköljer över snäckorna…som musik för öronen, så vackert.


Noëlle letar och letar.


De här knäppbollarna 😉


Alltid göra gymanstikkonster.


Milo kom på värsta grymma surfarposen! 🙂


Hittade en jättefin och hel tand.


Nicolas visar upp några av tänderna.


De grävde såklart ner varandra…


Min älsklingar.


”Leta lite till bara.”


Dags att åka hem.


Vår fångst!