Jag vet ju att jag blir så ledsen sen när jag inte har grejerna på bloggen, så nu ska jag ta ett par timmar på mig att uppdatera!

Fjärde januari mötte vi upp med min syster och barnens kusiner i ishallen. Vi hade precis fått skridskorna som jag beställt, men hade ännu inga hjälmar. De fick låna lite av kusinerna, så att de skulle få prova på.

Det gick ganska bra för Noëlle som har åkt en del inlines, för pojkarna var det lite trixigare. Nicolas gillade det inte alls eftersom han inte kunde på en gång, men Milo tragglade på.

Milo provar på, med en stödgrej.
Nicolas får hjälp av Noëlle.
Första gången tillsammans på isen.

Samtidigt hemma så hade jag redan börjat slita ner några skåpluckor. Jag vill inte ha orange furuluckor, det visste jag redan från början 😛
Jag började med ena hörnet, där det inte skulle vara hela världen om jag fuckade upp. Jag tog ingen dräglig förebild, men här ser man ungefär, tillsammans med bilden från försäljningen.

Måla måla! Fyra lager per sida, fy vilken tid!
Sen hittade syster ett till projekt åt mig! 😉 En gammal kökssoffa för 200 kr, perfekt!
Två lager kvistspärr och sen två lager färg…per sida. Pust.
Mellan lagren sydde jag gardiner. De med bilarna är inte riktigt min smak, och jag vill ha lite Farmhouse-stil, typ som vi hade i gamla huset. Ljusa färger. Ska jag bo i det här mörka landet behöver jag så mycket ljus som möjligt =) Obs, skiter verkligen i vad som är inne eller ute, haha. Min gamla killkompis messade mig och ba’: ”Det är ju på väg in igen med furu.”
Haha, don’t give a shit.
Fick hjälp med första lagret på soffan, och det togs tacksamt emot! =) Kul att se att soffan varit både blå och röd, sen har någon tagit av färgen och nu målar vi vitt. Den har fått leva ett rikt liv 😉
Börjar redan se bra ut.
Funderar på att skaffa en torktumlare 😉
Fått upp översta skåpluckorna. Nu måste sidorna målas. Nu har barnen börjat skolan och jobben har börjat dra igång igen…
11 januari hade Bento sin första övernattning med en kompis, höhö. Mammas Winston sov över här =)
När vi flyttade in var vattnet helt jordigt och brunt, det blev långsamt men säkert lite klarare, men var gult väldigt länge, så vi fick hämta vatten hos mamma. Nu när vi har spolat i en månad är vattnet äntligen klart. Tyvärr gick diskmaskinen sönder. Vi tror att pumpen lade av på grund av lervattnet. Den var ändå väldigt gammal, men det var ju typiskt. Vi diskade för hand i nästan en månad, men mina händer tog sån himla stryk av allt vatten. Blev alldeles rå och blödde. Vi köpte till slut en på IKEA. Vi måste bara fixa en front som matchar resten 🙂
När man inte har fått sina vattenpass än får man vara kreativ 😉
Nu bor vi på landet, haha.
De gillar att slicka salt från vår trappa… Älskar egentligen att ha dem här, bara trist att vi typ måste få dem att sluta komma eftersom de bär fästingar. Min största skräck i Sverige. Lol.
13/1 – Idag började barnen på skridskoskola!
Varm O’boy är ju ett måste i ishallen 🙂
En pojke och hans hund <3
17/1 – Så kom föräldrarna upp på skridskor till slut! 😉 Jag har inte åkt skridskor sen jag var 9-10 år tror jag. It wasn’t pretty, haha! Men man måste väl föregå med gott exempel 😉

Har försökt posta lite filmer, men de har ju sabbat WordPress. Kan fan inte göra någonting längre 🙁

Såhär blev soffan! Tog något tyg jag hittade bland mina gamla Sverige-grejer 😛
Så kom slutligen containern den 25:e januari! Fanns inte en chans att han kunde komma upp på uppfarten. Panik! Ringde till grannen som vi träffat en gång och frågade om de hade något emot att vi lastade av vid deras bondgård och sen körde skytteltrafik till huset. Det gick bra, sjukt snällt!
Föraren gör sig redo att ställa ner containern.
*Ljuset i slutet av tunneln* Mamma och CG var där, en granne och strax därpå kom min brorsa Sebastian som hade med sig tre polare från Skövde! Så jäkla juste! Hade inte gått annars…
Lastbilen kostade 1000 kr i timmen att ha ståendes där, första timmen ingick i priset, så vi bara sköt ut allt som fort vi kunde så att han kunde komma iväg, det tog inte ens en timme tror jag. Sen tog det desto längre att köra grejerna fram och tillbaka till huset med bara en liten, liten kärra och två bilar. Men det gick! =)
Som man flyttar på landet – med spark. Haha!
Till sist hade vi fått in allting! Nu återstår bara att packa upp allting, vilket kommer att ta evigheter… Särskilt med mina dubbla jobb nu, haha. Tar ett tag att försöka lära sig transkriberingen… Har under årens lopp fått många frågor om hur man kan arbeta hemifrån – gå in på transkribering.nu och ta deras test. Kanske något som passar någon =)

Trist att jag inte kan posta några filmer. Har en del bra, men men. Får ta och kika på vad jag ska göra med bloggen. Känner att det inte funkar som det ska just nu. Följ mig på Facebook annars. Det är där det är lättast att posta.