Det här var grejer det, tyckte barnen! =) Barnens kompis Petter undrade om vi ville följa med och åka skidor, och det lät förstås spännande. Barnen var väldigt taggade.

Vi åkte till Storstenshöjden i Örebro, helt perfekt. Rullband i minsta backen, sen en lite större barnbacke med knapplift och sen andra backar såklart.

Fascinerande hur snabbt de lär sig.

Noëlle provade rullbandet och barnbacken en gång för att hitta balansen, åkte över till knappliftskarusellen för att prova hur knappliften fungerar och sen var hon iväg. Efter ett försök i ”Illern” (1) bytte hon till den brantare ”Bävern” (2) och efter 4-5 rundor där ville hon och Petter åka den stora backen, ”Björnen” (4), med ankarliftar.

Petter har åkt den tidigare med sin mamma, men har aldrig åkt liften själv, så Petters mamma raggade upp ett snällt par som tog barnen under sina vingar och hjälpte dem upp.

Vi väntade nedanför och efter 15 minuters nagelbitning där jag såg hur folk verkligen flög ner för den branta backen började jag nästan leta efter en ambulanshelikopter. Jag tänkte att det måste ha hänt något! Eller så gillade paret barnen så mycket att de adopterade dem och tog med dem hem 😂

Vi tittade hela tiden bort mot de andra backarna och plötsigt kom de ner för ”Bävern” (2)! De hade velat prova skogsbacken där, phew! Så sjukt duktiga.

Nu ville de prova liften själva. Sagt och gjort. Min onge drog iväg själv med sin kompis i ankarliften. Hade ALDRIG hänt mig. Eller att jag skulle åka med främlingar. Ankarliften, min fiende. Anledningen till att min skidkarriär tog slut, när jag var några månader äldre än Noëlle, typ. Lol. Tur att mina ongar inte är små harar som är rädda för allt, hahaha.

Det gick jättebra för Milo! Efter att han bemästrat åkbandet och lilla backen gav han sig fan på att bemästra knappliften. Min lilla dagdrömare trillade några gånger på vägen upp när han tappade fokus på vart han var på väg och istället började se sig omkring på den vackra och intressant omgivningen, haha! Han åkte högre och högre i knappliften. Han hade lite svårt att hoppa av liften och liksom komma ifrån den och ut i backen när det var rätt brant, så maken gick högre och högre i backen och ”tog emot honom” och hjälpte honom igång och så småningom åkte han till toppen av ”Illern” (1) alldeles själv och innan vi visste ordet av kom han nedför halva ”Bävern” (2)! Det var lite störtlopp, så han började öva på att åka lite mer från sida till sida och det gick jättebra. Så himla stolt! Från att inte kunna komma av rullbandet själv till att åka en så stor backen helt själv. På tre timmar! Helt otroligt ju.

Nicolas var ovanligt positiv idag och gav sjutton på att lära sig åka rullbandet och minibacken själv, vilken han gjorde. Han är mycket mer lik mig som barn, det behövs mycket beröm och helst inga misstag, för då blir det svårt att prova igen. Han ramlade när han skulle av rullbandet en gång, inget allvarligt, men sen var det jätteläskigt att prova igen. Till slut grejade han att både ta sig på rullbandet, komma av det, göra 180 svängen och åka ner och på igen. Väldigt imponerande! Vi provade några varv i knappliftskarusellen, men det är ju jättesvårt att åka runt, runt på en knapplift? Det gick inte jättebra, men till slut tog han sig runt. Dags att prova riktiga knappliften en liten bit uppför ”Illern” (1) där maken stod och tog emot. Det var lite knaggligt i början, men snart kunde han åka själv upp en bit, och där stod maken och tog emot honom och skickade ner honom för backen. Mest stolt att det inte gnälldes, att han fortsatte att vara positiv och kämpa på tills han lärde sig.

Vi hade en fantastiskt kul dag. Våra 4 timmar rusade iväg, vi grillade korv, fikade och hade en allmänt svensk vinterupplevelse med barnen helt enkelt. Exotiskt för oss =) Det blev en sen start på vår skidsäsong, bara en vecka eller två till som de är öppna. Tanken är att jag och maken ska försöka lära oss nästa år, och att vi alla köper årskort. Kanske lämnar vi av barnen hos mamma nån dag och åker och tar några privatlektioner, haha.

Blev inte många foton, men däremot en del filmer som jag tänkte klippa ihop till en vlog nästa helg. Tänkte vlogga Noëlle’s födelsedagsvecka 🙂

Tjing!