Känns skönt att vara hemma bland sina egna traditioner faktiskt. Trots att jag under mina år som barn aldrig firade påsk då jag alltid åkte iväg till min farmor på lovet, så har jag ändå lite minnen =)

Här på landet går man påskkärring på lördagen, men mamma lät oss gå på skärtorsdagen som resten av landet, för att jag skulle få hinna gå innan jag åkte iväg till St Tropez. Folk blev ibland lite överrumplade av att vi kom så tidigt, men oftast gick det bra.

Idag har iallafall klippt ner några grenar, eller ska vi säga typ mindre träd? Lol. Det blev ett rejält ris, ska det va’, så ska det va’!

Det blev tyvärr inte björk, för den har ju redan slagit ut här. Tidig vår i år. I helgen ska jag ta in lite påskliljor som vi har i trädgården. Och tulpaner har vi också. Kul, kul.

Barnen tyckte det var kul att blåsa ut ägget och sen målade vi, allihopa tillsammans <3

Min farmor i Belgien&Frankrike saknar barnen så och ska ju komma hit maj någon gång, vilket stressar mig som sjutton. Hon berättade att hon skulle ner till Rivieran, så jag föreslog att vi ju kunde komma ner dit nästa vecka, eftersom vi ändå har ledigt, så behöver hon inte åka ändå till Sverige (hon är ju 82 eller nåt), men den gubben gick hon inte på 😉 Hon sa att hon skulle ner dit och vila upp sig… Fast så mejlade hon mig idag och frågade vilka datum det var vi var lediga nu igen, för att hon vill träffa barnen, så vi får väl se vad som händer.
Sjuka är att vi kommer att ha finare vädare än rivieran nästa vecka. Eller ungefär samma temperatur, 17-19 grader, men de ska få regn och vi får sol 😛