Varje gång jag kliver utanför dörren slås jag av naturens skönhet 😍 Våren är och det blir nästan som julafton när bladen på träden vecklar ut sig och visar vilken sort de är. Titta, en lönn! Och där har vi en kastanj! Så spännande. Det blommar överallt, påskliljor, tulpaner, gullvivor…jag ser att vi har en syrénbuske. Mer syréner!

Noëlle och jag går hand i hand längs svartvinbärsbuskarna som löper längs husets baksida, vi gnider fingarna på bladen och njuter av doften…mmm. Hon hjälper mig att hitta humlor och jag försöker få en bild av en flygande humla… Lättare sagt än gjort.

Två av grannarns grabbar dyker upp på cykel, och tätt inpå kommer mamman med minstingen. Barnen fikar lite och sen försvinner Noëlle, Milo och de två grannarba ner bakom huset, ner på betet, över gräs och stenar. De letar efter skatter. Nicolas njuter av en stund med deras 3-åriga lilltjej. Att ibland få vara ”den stora” är viktigt för Nicolas, som alltid är yngst. Han hämtar papper så att hon kan rita, de leker på studsmattan och i lekstugan.
Barnen kommer dragandes med en ”skatt” (en stolpe de hittat) men hoppar strax på sina cyklar och cyklar iväg med kompisarna. Jag bestämmer mig för att gå in och jobba men ångrar snart att jag inte följde med när jag får en bild skickad på barnen med korna. Jag borde ha tagit med kameran och följt med.

Vädret är underbart, och ikväll är sista dagen på april. Vi funderar på att uppsöka något Valborgsfirande, men många verkar ställa in på grund av torkan. Brasan tänds ganska sent, men vi är ju lediga imorgon och vårt enda åtagande är vårstädning på skolan.
Ahhh, livet på landet.