Postade aldrig bilderna från Vasa förra veckan. Svärfar ville gärna ta med barnen dit, så vi lämnade svärmor hemma och drog ner till Stockholm.
Jag var lite orolig att barnen skulle tycka att det var tråkigt, men barnturen var kanon! De tyckte att det var mycket spännande, var med och svarade på frågor och fick öppna en hemlig kista =)

Igår bjöd vi med Bentos kompis Ajvar och hans matte till sjön. De hade superskoj! Ajvar är en ”liten” Leonberger på ett 7 månader, höhö. Kommer bli stor som en häst 😀 Han och Bento har väldigt kul ihop.

Bento är en liten feglort och vågar inte gå ut så djupt att han måste simma, så vi kastade ut pinnar som de försökte hämta…bara det att Bento stannade halvvägs, lät Ajvar simma ut och hämta den, sen bar de in pinnen tillsammans, alltså, det var så sjukt roligt. Om och om igen. Hahaha! Ibland tog snyltaren Bento pinnen helt från Ajvar på vägen in och ville ha credit för att ha hämtat den, lol. Barnen var med och badade och jag och Nicolas byggde ett stentorn. Vill nästan ner dit och balansera fler stenar. Så roligt 😀 Passar mig perfekt.

Igår kväll stack jag och Bento ut i skogen en sväng. Det kanske inte var så jättebra, för det är många höga lyft med benen och det gjorde lite ont i såret i benet, så jag gick tillbaka. Det kändes som att det kanske hade gått upp, men maken tittade på det och försäkrade mig om att så inte var fallet.
Vi såg iallafall att det fanns blåbär, så barnen blev ju väldigt taggade på att plocka blåbär.

Idag hade barnen ”trååååkigt” så jag gav dem varsin skokartong och sa åt dem att göra snigelhotell. ”Men jag vill göra en telefon med min kartong”, protesterade Noëlle. Elaka mamman ba’; ”Nope, ni måste leka ute. Det är jättekul att samla sniglar, prova får ni se.”

Sen höll de sig sysselsatta i tre timmar, och jag fick allsköns roliga berättelser inne i köket.

Milo: ”Mamma, Lilly och Larry kramades precis.”

Nicolas: ”När sniglarna har varit riktigt duktiga, och typ inte försökt rymma på länge, då lyfter jag dem till mathörnan så att de slipper gå så långt.”

Efter middagen gick vi och plockade blåbär, och det var ju inte sådär jätterikligt med blåbär, men en liten paj fick vi ihop. Barnen var nöjda med förhållandet 1:10 blåbär till smulpaj, haha. Bento ääälskar skogen! Han är så duktig, håller sig inom synhåll, och försvinner han lite så ropar jag bara så kommer han. In i bilen när vi är klara, utan strul. Även på stranden är han duktig 😀 Så länge vi inte stöter på folk helt enkelt, haha.

Imorgon ska vi till Eskilstuna och träffa gamla vänner från Florida i några timmar.

Här kommer lite bilder =)

På väg till Vasamuseet.
Farfar berättar något…
Fina skeppet.
På vår rundtur för barn.
Vi fick titta på olika kanonkulor…
…och så fick vi höra hemligheter och kika i en skattkista.
Mina älsklingar. Ser ni hur stora eller!?
Bento, Ajvar och Nicolas.
Mina två stora sitter på en sten lite längre bort…
Jag och Nicolas balanserar stenar.
En tur i skogen, bara jag och Bento. Tack allemansrätten, jag har saknat dig <3
Blåååbär!
Jag och mitt troll.
Snigeln Harry.
Nicolas med sitt hotell.
Snigeln Larry.
Snigeln Stripe.
Kul och billig utelek =)
En kvällspromenad i skogen med mina fina.
Bento hoppade upp på en sten och Milo var inte sen att följa efter.
Inte mycket till blåbär, hahaha.
En liten paj blev det till slut =)
Mums!