Igår, tisdag, åkte vi upp till Dalarna! Vi började i Långshyttans älgpark där vi matade och klappade på älgar. Alltså!?!? Jag dör sötdöden. Jag behöver en liten älgkalv i mitt liv. De är lite lika Bento och skulle nog komma bra överens, hahaha! 😀 Fattar inte att folk ser det som ett nöje att döda dessa fina djur :'(

Efter fika och älgar åkte vi till Mora. Vi åt lunch vid vattnet, barnen lekte, vi kollade in världens största dalahäst (igen, lol) och sen åkte vi upp till Nusnäs och kollade när de gör hästar och allt det där.

Vi kände alla att vi ville använda vår fina grillgrop lite mer, så vi köpte korv med bröd på vägen hem. Jay sa att han aldrig i sitt liv hade grillat korv över eld och att det var de bästa korvarna han ätit =) Tänk vad bortskämda vi är här i Sverige med att grilla korv, haha!

Vi gjorde s’mores också. Istället för graham cookies och äckligt Hersheys chocolate använde vi Mariekex och Noblesse…alltså, perfekt storlek för varandra, choklade smälte bra, osv. Helt perfekt <3

Underbart att Bento lugnat ner sig så pass att vi kan ha honom lös ute när vi är där. Han låg så fint vid elden medan vi åt, och sen grillade nån vänlig själ en korv åt honom också, så duktig som han var och som han trånade. Han får sällan människomat, men idag lyxade vi till det lite för honom 😉

Fika vid älgparken.
Storkossan Rut, som inte tar hand om sina ungar.
Tvååringen Fredinand.
En av de 8 veckor gamla kalvarna.
Gösta och hans syster Doris.
Noëlle matar Rudolf och Karin.
Nicolas älskade älgarna.
Och blev såklart kär i en liten bebisälg.
Så fina <3
En slätt med Siljan i bakgrunden.
Hästen i Mora.
Och ett gammalt lok.
Finaste tjejerna tillsammans.
På något sätt lyckades vi få på alla fem, haha.
Grabbarna grus.
Milo var intresserad av hur hästarna täljs.
När vi kom hem grillade vi korv.
Mums tyckte alla!
Mums i hungrig mage.
Sen körde vi lite marsmallows.
Perfekt med mariekex, marshmallow och noblesse 😉
Lilla Bento, så lugn, fin och duktig.
”Leave it”. Han är så duktig! Lät den snällt ligga tills jag fått min bild och sa ”varsågod” 😀