Det här blev ett av våra favoritstopp. Lake Bled i Slovenien. Det skulle bli mulet hela dagen, och till och med regn, men vi fick uppehåll och till och med lite sol =)

Det var så otroligt fint. Barnen älskade att vi hyrde båt och rodde ut (och runt) ön i mitten. Noëlle fick verkligen in snitsen och rodde typ halva vägen.

Efter det åt vi lunch på en liten restaurang, badade lite i det turkosa vattnet och sen åkte vi vidare mot Venedig. Vi hittade till vårt AirBnb som låg på fastlandet, killarna som hyrde ut det berättade hur allt fungerade med bussar och båttaxi och sen åkte vi vidare in till Venedig för middag.

Galet dyrt i Venedig. De kör ju med flera rätter, men det har man ju inte råd med? Greg beställde en lasagne för typ 200 kr, och den var 4 munsbitar stor, lol. Pastarätterna låg på runt 150 kr, jag frågade om de hade barnportioner, ”nej, de är så små, så det blir bra till barnen…” Lol. Bra sätt att sälja in sig… Och ja, det var väldigt små portioner, så trots att notan blev tusen spänn var det ingen som gick därifrån mätt 😂 Det blev gelato till efterrätt, mums.

Just det, de har något som heter coperto i Italien. Jag känner inte att jag har varit med om det i norra Italien, som angränsar till Frankrike, men jag kanske bara inte har varit uppmärksam. Denna ”coperto” är typ en sittplatsavgift, som du ska täcka att man får bestick och servett typ. Alltså, den låg på mellan $1.50-$3 på de ställen vi gick på. Så innan vi ens beställt mat och dryck hade vårt sällskap redan kostat 250 kr. Crazy.

Kollar in fiskarna längs strandpromenaden.
Lexi visar hur står hon såg.
Så vackert.
Vi hyrde roddbåt.
Och rodde runt den söta ön i mitten av sjön.
Milo fattade snabbt.
Noëlle rodde mest av alla.
Nicolas fattade galoppen.
Ön, men barnen gillade så mycket att ro att vi inte klev av där =)
Greg hjälper Nicolas lite =)
Söta små änder som simmade runt.
Bästisarna.
Fanns ingen parkering, så vi skickade makarna att köra iväg till en parkering 10 minuter bort medan barnen fick bada, haha.
Kallt som satan, men fint vatten som inte riktigt gör sig rättvisa på bild på grund av det mulna vädret =)
Hand i hand.
Milo vågade till slut hoppa i.
När vi kom till Venedig på kvällen.