(Tillbakabloggar lite.)

Nästa dag tillbringade vi i Venedig. Jag måste dock säga att jag tycker att Venedig var mycket ”sunkigare” (like run-down) än vad jag hade tänkt mig. Det kändes typ smutsigt och fattigt?

Vi tog båtbuss ut till ett par av de andra öarna, Murano och Burano, sjukt mycket bättre! På Murano är de kända för att göra glas, så flickorna valde ut varsitt par örhänge och sen ett par pärlor som de satte på var sida om hjärtat på sina bästishalsband.

Överhörd pojkarna:
Nicolas: ”Varför får bara Noëlle och Lexi grejer?”
Milo: ”För att de är tjejer…” *suck, eyeroll*

Haha, man måste kanske ha varit där. Det lät så kul. Pojkarna fick såklart också souvenirer sen, men på just Murano var det BARA smycken typ.

Efter Murano åkte vi vidare till Burano som var min favorit. Mycket renare och fräschare, färre folk, färgglada och fina hus! Väldigt pittoreskt 🙂 Väl värt den typ 45 minuter båtresan, haha.

Runt femtiden åkte vi tillbaka in till Venedig och mötte upp med brorsan och hans tjej som råkade vara i Venedig samtidigt. Odds på det?! De hade hittat en cool restaurang i typ ett varv, man kunde se gondolerna byggas där. Coolt! Maten var sådär och snordyr, som allt annat här. Efteråt gick vi och åt en sån där fin blomglass från Amorino som barnen nu associerar med våra Europa-resor 😊

Örhängerna Noëlle valde ut.
Läcker byxdress från Zara.
Venedig by night. Fick en väldigt fin solnedgång.