Det här går ju bara inte att beskriva med ord, vilken dag! Att få simma med delfiner är något som många har på sin ”bucket list”, och det fanns även på min! Vi har ju varit rätt nära att simma med delfiner i det fria, men inte såhär.

Vi funderade på att göra det nere i Bahamas, på kryssningen, men insåg snart att det skulle bli billigare att göra det i Florida. Jag har fortfarande körkort där och får ”Florida resident”-priser. Det i kombination med att det var lågsäsong gjorde det möjligt. Det var fortfarande dyrt, men helt klart värt det. Andra betalar dyrt för att gå på konsert – vi simmar med delfiner! =) Sen jobbade jag ärslet av mig i oktober, hade min högsta månad på typ 8 år inom översättning, samtidigt som jag typ jobbade halvtid på skolan ett tag. Väl värda alltså! Inte för att jag måste rättfärdiga mig…eller jo, kanske.

Anyways, Discovery Cove åkte vi till. Härligt koncept, man kommer dit, frukostbuffé och lunch är inkluderat, samt glass, dricka, frosties, snackas och frukt hela dagen. Man checkar in, får en våtdräkt tilldelad och sen låser man in alla sina grejer och går runt med bara nyckeln och sin bricka runt halsen. Man får låna cyklop och snorkel, flytvästar, osv.

Jag hade med mig mobiltelefonen, men hos delfinerna får man inte ha den för att de inte ska ta den och skada sig. Typ. Näe, utan för att de ska kunna sälja på en foton för typ 2 000 spänn efteråt. Och det köper man ju, såklart. Vi kunde dela på det båda familjerna, så ändå värt det.

Vår delfin hette Rose, och var matriarken i parken. Vi fick lära oss om delfiner, hur deras melerade ansikten är lika unika som våra ansikten och hur tränarna kan särskilja alla delfiners utseende. Häftigt!

Vi började med att få åka snålskjuts på Rose. Noëlle och Lexi var först ut. Jag tänkte att jag skulle bespara henne min kroppshydda, men de sa att det absolut inte var några problem. Hon är stor och väldigt stark. Sagt och gjort…Woah! Vilken kraft!! Jag höll knappt på att kunna hålla mig kvar. Vilken jäkla grej!! Alltså!??!? Hur galet!? Få simma med en delfin. Jag får fortfarande nypa mig i armen =)

Nicolas var lite orolig att han skulle bli blöt i ansiktet, som han inte gillar, och det blev han, men han tyckte helt klart att det var värt det, och att det inte var så farligt i efterhand. Sen fick vi låta Rose göra lite trick, hon vinkade åt oss, plaskade på oss, hoppade och gjorde grejer. Vi fick mata henne, pussa henne (!!), krama henne, kittla henne på magen. Så himla fantastiskt.

Hela dagen var amazing! Vi snorklade…eller Eddie fick ett utbrott när han såg den första rockan, sen var han färdigsnorklad. Lol! Men vi andra älskade alla stora färgglada fiskar och rockor. De hade en najs lazy river som vi åkte några gånger.

När parken stängde åkte vi till Disney World Epcot, för att se Jay sjunga. Han är med i the candlelight processional i år. Tyvärr missade vi cut-off i kön för första showen som är 18.15 med typ 20 minuter, så vi fick köa i typ 2 timmar för att komma in 19.45… Men vad gör man inte för att stötta en vän 😉 De sjunger massa julsånger och så pratade hon som gör rösten till Mulan och berättade någon religiös story. Vi hade med iPads till barnen som satt på marken i kön och tyckte att två timmar susade förbi, haha.

Noëlle åker delfin.
Jag, som typ håller på att ramla av när delfinen drar iväg med mig xD Syns glädjen här eller?
Nicolas, som tycker att det är lite jobbigt med vatten i ansiktet, men modig ändå!
Milo, som älskar’t!
En puss till Rose.
Lyckan!!
Här ser man hur står delfinen verkligen är…
Milo ger Rose en puss.
Asså, squee!
Noëlle, som kanske skulle ha böjt på benen? Hahaha.
Lyckan!?
En puss till Rose <3
Försök sudda bort det där leendet 😉
Hela gänget.
När vi fått på oss våtdräkterna.
Redo att snorkla!
En rocka seglade förbi 🙂
Barnen gillade att de kunde ta slushies och dricka själva hela dagen.
Lazy river.
Mata lite fåglar.
En sådan fin ara.
Epcot!
Gänget =)
Jay sjunger på Epcot.
Såhär fann Milo och Eddie när vi kom hem, haha.