Nu har barnen gjort sin första judoturnering! Vi har haft såå kul allihopa. Det var helt underbart att se. Det var ungefär 100 barn med skulle jag tippa. Förstår att det här är intressant för 0% av befolkningen, men jag vill ha kvar för framtiden 😉

De var fyra stycken per grupp. Nicolas och Milo fick dessvärre vara med i samma grupp, eftersom de var yngst, och utöver dem var Nicolas kompis Vidar och sen kille, Alvin, som är i Milos ålder.

Först ut var Vidar och Alvin (som visst är rätt vild), och det slutade med att lilla Vidar blev dominerad och kom gråtande till mamma.
Sen var det Nicolas och Milo mot varandra, och de lattjade lite som de gör hemma och Milo vann såklart.
Nu var dags för Nicolas att gå mot Vidar. Nicolas trodde nog att de skulle lattja lite som de gör på träningen, men Vidar hade repat sig och med förödmjukelsen från förra matchen i ryggen slängde han sig på Nicolas som om det gällde liv och död och golvade honom på två röda. Tårarna började tränga fram på Nicolas, men han trängde tillbaka dem, bugade och tackade för matchen. Sen skulle Nicolas gå sin tredje match mot Alvin, stackarn. Tänkte att han inte skulle ha en chans, men han stod emot hela matchen och det blev oavgjort, sen fick Alvin en poäng i overtime och Nicolas förlorade även den. Hårt slag såklart, men han tog det ganska okej. Vi peppade honom och sa att han hade gått en fantastisk match mot Alvin, osv. Tufft när man är 6 och går mot 8-åringar såklart.

Milo vann alla sina matcher… Det var ju också otroligt. Milo är så himla empatisk. När han såg Vidar gråta sa han att han skulle slåss snällt med honom, men jag sa att hon såklart ska slåss rättvist, men inte låta andra vinna för att vara snäll. Hans match mot Alvin var dock intressant. Alvin började med att slänga runt Milo som en vante. Sen nånstans slog det om, Milo bli irriterade och började kämpa emot och sen dominerade han honom istället och vann matchen 😅

Noëlle vann också alla sina matcher utan problem.
Kul, för hon tävlade mot några som tränat många fler år än hon.

Samtidigt var Anna Bernholm från vår klubb i Paris och tog ett brons idag, och hon är klar för OS i Japan i sommar. Just det, Amanda Orrbo, som är världsmästare i Special Olympics i judo är också från vår klubb, och hon var med och tittade idag. Så Frövi Judo är en riktigt bra klubb, träningen är i toppklass, inget jäkla tjafs, utan respekt och disciplin, men med kärlek 🙂 Himla nöjda är vi!

”Pokaljakten” är typ en introduktion till att tävla, alla ska lära sig var och när man bugar och var man ska stå, och så får man poäng både om man vinner och förlorar. Nicolas fick 20 poäng och de andra fick 40 poäng. Sen ”samlar” man ihop till en pokal, den första får man när man når 100 poäng, nästa vid 200 osv. Det startar aldrig om utan man fortsätter samla på sig poäng.

Här en liten film med videoklipp och så lite bilder såklart 🙂

Vidar, Nicolas, Milo, Sólveig (barnens franska kompis från skolan) och Noëlle.
Nicolas redo för sin första match mot Milo.
Nicolas och Milo bugar för varandra.
Älskar att Nicolas körde alla sina matcher med ett leende på läpparna <3
Grabbarna grus som är nästan lika stora just nu.
Milo (rött) och Alvin.
Vidar och Nicolas (rött).
Alvin och Nicolas (rött), återigen med ett leende.
Alvin och Nicolas (rött), med ett leende på läpparna.
Nicolas flyger över Alvin.
Noëlle redo för sin första match.
Noëlle håller sin motståndare nere.
Motståndaren kom upp, men Noëlle gjorde nåt kast och fick ner henne på rygg och avslutade matchen.