Idag hämtade jag Milo från skolan 12.30. Vi skulle in till USÖ (Universitetssjukhuset i Örebro) på återbesök. När Milo var liten funderade vi på om han hörde dåligt. Han satt alltid med ena örat mot TV:n, pratade sent, osv., men samtidigt har han ju alltid hört oss.
De testade honom två gånger i skolan i våras och fick inte önskade resultat, så de skickade oss vidare till audiologen. Vi var där för tre månader sen, och de får ju bra svar på hörseln, men det är något med trumhinnan och vad det nu är som inte riktigt ger de utslag de önskar. Han blev hemskickad med order om att hålla för näsan och pressa ut luft dagligen, för att det förmodligen är en vattensamling inne örat eller nåt.
Idag var det samma sak, han klarar hörselprovet, men trumhinnorna vibrerar inte som de ska, och så är det nåt med innerörat.
Nu ska han fortsätta pressa luft och så ska vi tillbaka om sex månader. Vet inte riktigt varför och vad de skulle göra åt det, osv.

Vi svängde förbi Cervera för att köpa en present till Greg. Han önskar sig en wokpanna i födelsedagspresent. Han ska tydligen göra fried rice åt oss 😀 Jag uppmuntrar alla försök till matlagning 😉

Vi mötte upp med resten av gänget på biblioteket i Lindesberg en timme innan judon började.

Dagens bekännelser: Vi har inte varit jätteduktiga på att läsa för barnen. När de var små var jag ganska duktig, då när det fortfarande var viktigt att inpränta svenska i dem…men nånstans där på vägen, när Noëlle var 7 och Nicolas 3 och de inte alls hade samma intressen och livet var hektiskt och… We suck, helt enkelt. Och barn gör väl som man gör, inte som man säger, så vi har inte lyckats få något av barnen att intressera sig för läsning.

Jag har ju inget vidare intresse för läsning, för mig är det slöseri med tid och det finns så mycket annat kreativt jag hellre skulle göra. Tack och lov har jag ju upptäckt ljudböcker nu, då slipper jag ”slösa” tid utan kan göra något annat medan jag tillförskansar mig bokens innehåll, typ läsa, städa, diska, sy, pyssla, bygga.

På Lindesbergs bibliotek lånade jag i smyg Hellbergs böcker ”Kram”, ”Puss”, ”Love love love”, ”Älskar, älskar inte” och ”Förbjudna tankar” när jag var 12-13 år. Så väldigt spännande och förbjudna, och det var de första ”riktiga” böckerna jag läste. Efter det blev det ”Sagan om Isfolket”. Tänker ge Noëlle ett par år till, innan hon får läsa dem 😉

När vi kom in på biblioteket jag och Milo fick jag en sådan nostalgikick. Biblioteket har inte förändrat sig mycket sedan jag var liten, och den där lukten… Jag insåg nog inte att jag saknat biblioteket förrän just då. ”Ahhh, the smell of books…” varpå Milo säger ”No, it smells like knowledge!” Haha 🙂 True true.

”It smells like knowledge!”

~Milo

Det är extra jobbigt med läsningen och stavningen tror jag, för att de ligger mellan två språk just nu. Noëlle känner att hon varken hanterar svenskan eller engelskan lika bra som sina jämnåriga, vilket är jobbigt. Men men, det kommer. De hittade iallafall varsina serieböcker, och jag är tacksam för vad som helst. Noëlle hade läst 85 sidor innan vi lämnade biblioteket, och eftersom hon inte riktigt kände att hon ville göra judo idag, så åkte hon och jag hem, och hon läste klart boken i bilen och sen 20 min när vi kom hem. Så det var ju positivt. Vi har bestämt att vi ska åka till biblioteket en gång i veckan. Jag och Nicolas läste en bok om nordisk mytologi, som de har börjat intresserat sig för sedan vissa av gudarna blivit tillgängliga som ”skins” i Fortnite, haha.

På parkeringen i Örebro, lol.
Vi köpte en serietidning att läsa, och en bulle. Det är sen länge att man får fika i samband med läkarbesök! Ibland blir det finfika och konditori och ibland blir det fulfika från sjukhuskiosken, hehe.
Milo är inte särskilt road av alla apparater, fast jag tycker att det verkar rätt kul när man ska trycka på en knapp när man hör ljud.
Det charmiga back-och-fram-S:et <3