Det känns ju faktiskt kul att bloggan igen! Woohoo! =) Måste dock be om ursäkt för mobilbilderna. Tror att jag är tillräckligt peppad nu för att damma av kameran, för sådana här bilder är faktiskt inte kul att titta på, varken för mig eller någon annan.

När barnen kom hem från skolan idag hade jag printat ut arbetsblad. Jag förstår att skolan ligger lite efter här, men Nicolas kan fortfarande inte bokstäverna… Det lär man sig tydligen i första klass här? I USA lär man sig det på dagis, och sen lär man sig läsa i Kindergarten (alltså förskolan) där man är ett år yngre än här. Noëlle kunde ju läsa när hon var jätteliten, och Milo lärde sig i förskolan när han var fem. Så det känns lite konstigt.
Han har knäckt läskoden, så om jag bara berättar hur bokstäverna låter ljudar han ju orden.
Ja, alltså, på kvartsamtalet i våras ifrågasatte jag lite grann att han inte kunde bokstäverna, och undrade lite försynt vad de pysslat med i skolan hela året? ”Nej, men vi testade Nicolas, och han kände igen 12 bokstäver, och kravet är 8, så han klarade det galant…” Ehhh, okej. Andas.

Det andra som gör mig förbryllad är att inget av barnen, varken i USA eller Sverige fått lära sig att skriva bokstäverna ordentligt? De skriver O medsols, gör prickarna först på I, och börjar lite godtyckligt i fel ände på flera av bokstäverna. Så nu ska vi råda bot på det! De blev inte jätteimponerade av mina arbetsblad, men sen gjorde vi smoothie på mormors hallon och då var det värt det 😉

Ända sen vi flyttade hit har barnen bett och tiggt om att få komma igång med vårt ”chore chart” igen. Jag hängde upp det ganska meddetsamma när vi packade upp det, men sen har det liksom inte används för att lapparna var gamla och jag inte riktigt orkat. Speciellt Nicolas har bönat och bett, för han vill kunna jobba till sig pengar och olika bonusar.
Nu när jag har lite mer tid (och inte spelar WoW längre, höhö), så satte jag mig och fixade det idag. Jag har också skickat papper till banken för att barnen ska få egna betalkort, så att det blir smidigare för dem att ha sina pengar på ett ställe, så sätter jag in pengar där när de får veckopeng, så får de handla sitt lördagsgodis själva, osv.

När jag laminerade tjorvade ett av bladen ihop sig i laminatorn och det började lukta bränt. Det var väldigt svårt att få ut 😒 Tur att jag var där och inte lämnade den igång för att springa iväg och gjorde nåt annat.

Kul arbetsblad, haha! Nu ska vi minsann lära oss bokstäverna rätt 😉
Nu är vi snart igång med vårt ”chore chart” igen. Det här är deras dagliga grejer som gör att de får veckopäng. Den enda ”extragrejen” som egentligen är en syssla är att de får sopa trappen varsin gång i veckan 😛 Sen kommer resten av sysslorna att vara betalsysslor, måste bara komma på lite olika grejer.
Den hade tjorvat ihop sig rejält.
Titta. Alldeles bränd.
På kvällskvisten såg jag fullmånen genom fönstret och gick för att fotografera den 🙂 Nu ska kameran dammas av och så måste jag hitta blixten…
Till middag tömte jag frysen på två torskryggspaket och en påse ärtor! 🙂 Familjens fiskfavorit. Nicolas åt upp sin portion, sen tog han fyra portioner till av vitvinssås med ärter 😂 Ska börja lägga till recepten här tänkte jag, det blir skönt att samla alla familjens favoriter under ett tak. Men huuu för bilden. Måste sluta med mobilbilder.