Jag har inte varit så duktig på att uppdatera vad vill håller på med här hemma! 🙂 Vi börjar med några fina mäklarbilder som gör att allt ser mycket finare ut än vad det är, men det är allt jag har. Jag vill att huset mest går i naturtoner 🙂 Typ som huset i Florida, här är mäklarbilderna därifrån.

Jag skriver under varje bild istället. Först kommer planlösningen.
Vi är trötta på att komma in i grovingången som ligger i köket. Det är trångt och jäkligt, bara en person får plats där i taget, så när det ska på jackor, skor och overaller…kaos!
Jag ska alltså göra lite rockad, börja använda huvudentrén igen, och flytta återvinningen till grovingången.

Rummen som jag vill tackla just nu är alltså ”hall” och sen lilla tillbyggnaden högst upp på ritningen.
Här är en mäklarbilden på huset! Påminn mig nästa sommar att jag ska ta nya bilder. Vi har ju målat nu, och huset ser mycket piggare ut 🙂
De här valven vill jag utforska vad som finns under, och förhoppningsvis riva ner. Känns inte alls som att det passar in. Är stolpen bärande? Isåfall kan jag klä in den i trä istället. Vi får se 🙂
Rakt fram är garderoben som vi rivit ut. Så, nu kommer det bara fula mobilbilder.
Jag målade bort det röda rätt snabbt, men sen blev det aldrig av att jag målade listerna vita (istället för grå), eftersom jag vill installera bättre lister. Den här garderoben har innehållit vår källsortering, samt uteleksaker (skridskor, hjälmar, fotbollar).
En vacker dag i september började jag slita ut garderoberna. Vi hade ingen aning om vad som fanns under.
Så fort jag fått bort ena såg jag att det var originalgolv där nere någonstans 😍😍 Precis som vi hoppats.
Hallen känns redan luftigare.
Jag började slita bort parketgolvet och hittade denna sköna korkimitationslinoleummatta! FInt ord va?! Fick den briljanta idén att jag kunde återanvända en del av det här klickgolvet i grovingången där det bara varit en matta ovanpå cementen.
Öppnade dörren som jag typ hållit stängd hela sommaren och helt ignorerat. För vem orkar!? Tusen miljoner par skor, väskor, bollar… Det var som att öppna pandoras ask. Helst hade jag bara stängt igen och aldrig gått in där igen. Men… Det var bara att röja. Fyra papperskassar med skor till toppen.
Sådär, lite ordning. Fick iallafal undan återvinningen en snabbis, så att den inte stod mitt i köket.
Under den där blå mattan låg vad som måste vara flera års sand. Yikes. Därför jag aldrig mer ska ha heltäckningsmatta för övrigt. Sjukt vidrigt.
Sög upp sanden, återvann lite av skummet man lägger under klickgolv…
Och så lade jag golvet där. Sjukt lyft! Närsta projekt blir att måla bort det där 70-talsgröna, ta ner alla hatthyllor och grejer på väggarna för att bygga hyllor åt återvinningen, och kanske åt en och annan skridsko och boll…
Så här långt har vi kommit nu… Men nu måste jag ge mig i ett par veckor, för den 18:e har vi barnkalas för Nicolas, och den 30:e är det Halloweenkalas för Noëlle. Om det bara vore golven som skulle slipas, skulle jag ta hit någon för att göra det lite snabbt, men nu vill jag riva valven, riva dvärgtoan, osv., och då blir ju golvet det sista vi gör. I hörnet där garderoben var vill jag bygga något som liknar det jag byggde i Florida. Här är lite inspirationsbilder från Pinterest:
Viktigt med bra krokar att hänga mycket jackor och grejer på, samt bänk att sätta sig på för att ta på sig skorna.
Så här blir golvet sen 🙂
Dvärgtoan är denna lilla toalett i ena änden av hallen. Vi har diskuterat fram och tillbaka om vi antingen ska täppa till den helt och öppna upp hallen, eller bygga ut den och faktiskt göra den användbar. Om man breddar lite, och sen går nästan ända till ytterdörren så kan man få plats med dusch också. Då slipper gästerna hajka genom hela köket för att komma till sin dusch (plus att jag slipper ge upp min dusch, för där huserar jag, haha). Är sååå sugen på att sätta släggan i väggen här, men då det kommer att springa föräldrar och barn här blir det kanske inte så jättekul att ha en toa utan väggar stå i hallen 😂
Det blir ju en helt annan hall om vi bygger ut toan. Det blir inte lika öppet, utan blir ju mer som en liten korridor in mot köket där. Försöker tänka mig hur det blir, men det är ju svårt.
Jo, här kan bara ytterst små människor sitta bekvämt med stängd dörr. Inte jag, och inget mansfolk. Det är storlek XS på denna toa.
Just det, hade Noëlle med mig i köket hela eftermiddagen! Vi försökte göra polkagrisklubbor, för jag hade fått för mig att jag skulle dekorera Nicolas tårta med klubbor i grönt, blått och lila. Gick sådär, haha. Men kul hade vi 😀 Tills Noëlle skulle hämta florsocker och fick för sig att skaka en ögonkakaokartong 😂🙈 Så kan det gå.
Sen en bild på de här sötnosarna 🙂