Fortnitekalas!

Idag var det äntligen dags för Nicolas efterlängtade kalas! Jag gör ju lite pö om pö ett par veckor innan, så de går och kikar efter skolan om jag gjort något. De verkligen älskar sina kalas och är sååå tacksamma. Jag vet inte hur många gånger han har tackat mig idag, sagt att jag är så duktig med detaljerna, jag gör världens bästa kalas, osv. Sötisen! De pratar ju fortfarande om kalas vi hade för 5-6 år sen, typ Milos Bilar-kalas när han fyllde tre och sådär.

I går kväll var jag lagom kaxig. Jag hade bakat 6 tårtbottnar, för att jag ville ha en hög tårta. Tänkte att jag inte behövde tårtpinnar att stötta upp med, för jag hade en hyfsat tjock frosting som jag byggde ”dammar” av innan jag fyllde med hallonfyllningen. Det såg ut att gå jättebra…tills jag lade på 5:e lagrat. Den kollapsade väl under tyngden, fyllningen trycktes ur alla lager som började swoscha runt åt olika håll. Panik! Jag lyckades fånga upp de tre översta lagren och lägga dem upp och ner på bänken. Skratta eller gråta? Walmart? Var är du? Första gången på två år som jag saknat att kunna slänga iväg och köpa nytt. Kl. var 21.00 igår kväll, och inget var längre öppet. Jag skrapade av tårtbottnarna för att kunna använda dem igen, sen gjorde jag ett lager i taget varvat med 30 minuter i kylen för att ge frostingen extra stadga innan jag lade på ett nytt lager. Sen körde jag med tårtpinnar. Whew! Det gick vägen 🙂

Förresten, det tål att upprepas hur fantastiska folk är på att OSA i det här landet! Varenda en OSA:de, och bara en som tackade nej. Fantastiskt!

Vi började med ett dussin 7-åringar som härjade runt i huset med låtsassvärd och Nerf-guns 😂 Min brorsa och hans tjej och svägerska som var här kommer aldrig vilja ha barn, haha. När alla kommit satte vi oss och fikade. Jag hade lagt lager på lager på bordet, så när vi fikat klart var det bara att hiva den pappersduken och börja pyssla 🙂

Jag hade skurit ut schabloner till alla, så fick de göra varsitt eget T-shirt-tryck! Det var superkul och en del blev riktigt läckra! Medan vi vuxna roddade med t-shirtar (blåstorka, pilla bort schablonen, värmepressa) gick barnen ut och lekte i stora lövhögen. Mycket poppis! Hade tänkt ropa in dem för att leka organiserade lekar, men de brottades och kastade löv och hade så kul där ute att det inte behövdes.

Sen tog alla på sig sina tröjor och vi tog en gruppbild. Superkul! Hörde från en mamma att dottern bestämt att hon skulle ha sin t-shirt på sig till skolan imorgon. Det har mina barn också bestämt, haha. Får se hur många som har det 🙂

Supertack till syster och bror (med flickvän och flickväns syster) som var med och hjälpte till. Det hade varit mycket mer kaotiskt om det bara hade varit Greg och jag, haha. Brorsan med sällskap stannade på middag. Barnen fick i gemensam födelsedagspresent att de ska få prova på att rida på en ridskolan i Örebro, vara med och rykta hästarna, och sådär. Det blir kul! 🥰

Här kommer några bilder:

Tårta! Inte så fin som jag hade föreställt mig i huvudet 😂 Kunde ju inte ens flytta den till ett riktigt tårtfat.
Fika, fika!
Medan alla sjöng för Nicolas 😊
Alla barnen fikar.
Nicolas stöpplar.
Fina Alma går runt och peppar barnen med komplimanger.
Hela gänget (minus kusin Ester som inte ville vara med på bild). En del tröjor blev supersnygga, speciellt de som tonade olika färger. Klaras, kusin Valters och Noëlles blev mina favoriter 🥰 Det är 9 killar och bara 3 tjejer i Nicolas klass.
Och inbjudan, så att allt är samlat 🙂