I morse kl. 07.15 väckte Greg mig. ”Blossom håller på att föda…” Jag drog på mig pyjamas och följde med in till Nicolas rum. Barnen, som alla sov i Nicolas säng, hade vaknat av jamandet från en kattunge.
När jag kom in hade hon valt att föda på golvet, i ett hörn, under ett plastlock som stod på sned. Det var blodspår från vårt sovrum in till Nicolas sovrum (där hon aldrig är). Tror hon försökte hitta något bra ställe i vårt sovrum, men inte gjort det, och då tyrt sig till det enda andra rummet med människor i?

När jag kom in låg hon och tryckte i hörnet och den svarta lilla katten låg en decimeter från värmen och sin mamma, med navelsträng och moderkaka kvar. Maken tror att hon blev orolig av allt ståhej, att det var därför. Jag lyfte henne närmare kattungen och hon började tugga i sig efterbörden och bet av navelsträngen.

Maken bar upp lådan som jag hade gjort i ordning nere i gästrummet, där vi kan hålla henne avgränsad från de andra djuren, samt hålla det varmt. Jag lyfte över henne och hon började ta hand om sin lilla unge.

Jag lade mig i Nicolas säng, så att jag kunde vara där ifall något gick fel. 1,5 timme senare kom nästa katt ut, en stark och stadig orange liten rackare. Han hittade snabbt till mjölken, till skillnad från den lilla svarta.

Ytterligare två timmar senare kom katt nummer tre. Jag låg och halvdåsade, med ett öga öppet.

Den svarta katten verkar inte riktigt förstå vad spenen är till för. Han söker och söker, jag sätter honom med munnen mot spenen, men han tar den inte. Framåt 13.00 sög han äntligen i sig lite mjölk. Jag lät dem vara ett tag, sen flyttade jag ner lådan till gästrummet och bäddade rent åt dem.

Jag och Noëlle åkte iväg till Köping för att köpa lite ersättning och en sån spruta på 1 ml. Försökte få tag på det tidigare i veckan, men det var slut i hela Lindesberg.

Jag kollar till dem då och då, för en gång kom jag in, och då låg den sista, lite mindre orange katten en bit bort från mamman. Blir orolig att de ska frysa 😊

Nu på kvällskvisten vägde jag dem igen, och de vägde alla 2-3 gram mer än tidigare, så även den svarta katten, så då måste han ju ha fått i sig lite.
Jag vill ju helst att han ska kunna dia, såklart, för ska man handmata är det varannan timme dygnet runt som gäller 😅 Men samtidigt vill jag hålla koll på, och göra vad jag kan, för att de ska överleva alla tre.